Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen

Verminder jouw CO₂- uitstoot en kies voor duurzaam ondernemen. Ervaar de veelzijdigheid van Ricoh’s oplossingen en -diensten. Duurzaamheid staat hoog op onze agenda.

Ricoh Document Center Zuid en Duurzaamheid

Ricoh Document Center Zuid en duurzaamheid

Wij zijn bewust bezig met de verduurzaming van ons eigen bedrijf. Zo beschikt ons kantoorpand in Geleen sinds kort over Energielabel A+. Wij digitaliseren daar waar mogelijk. Zo doen wij onze facturatie volledig digitaal en worden er steeds meer interne processen gedigitaliseerd.

Sinds 3 jaar leveren wij ook refurbished machines aan onze klanten. Financieel aantrekkelijk voor de klant én beter voor het milieu.

Ricoh en duurzaamheid

Meer efficiency, minder verspilling
Energie- en papierbesparende printers en afdrukinfrastructuren leveren? Dat doet Ricoh inderdaad – maar we doen meer. Wij helpen je graag om de overstap te maken van papieren documentprocessen naar minder belastende digitale workflows. Zo bespaar je op kosten, realiseer je meer efficiency en ga je verspilling tegen binnen jouw gehele organisatie.

Bespaar op verbruik en kosten
De verwerking van documenten beïnvloedt rechtstreeks het totale energieverbruik van jouw bedrijf. Ook de technologische infrastructuur die je kiest, heeft grote gevolgen voor het milieu. Wij helpen je graag om deze uitdagingen op verschillende fronten aan te pakken.

Zo beschikken onze energiezuinige kantoorprinters over een modus die toner bespaart. Ook hoeven ze niet volledig op te warmen om te kunnen starten met afdrukken. En onze intelligente controlesoftware biedt je organisatiebreed inzicht in jouw energieverbruik.

Uiteraard helpen we je ook graag om een eerste stap te zetten naar een volledig papierloos kantoor. En met onze oplossingen voor flexibel werken bespaar je op reiskosten en verminder je direct de CO₂- uitstoot van jouw bedrijf.

Mensen, processen en duurzaamheid
Het implementeren van efficiëntere hardware is slechts een deel van de oplossing. Net zo belangrijk is het om de dagelijkse werkprocessen te optimaliseren en medewerkers te helpen om zich eenvoudig aan te passen.

Onze Sustainability Management Services ondersteunen organisaties vanuit deze integrale benadering. We helpen je om jouw dagelijkse kernactiviteiten te optimaliseren en introduceren nieuwe manieren van werken bij jouw medewerkers.

Wereldwijd heeft Ricoh milieudoelstellingen bepaald voor 2030 en 2050, in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en het Akkoord van Parijs. We verminderen de ecologische impact van onze eigen activiteiten en helpen onze klanten hetzelfde te doen.

Onze impact op het milieu
We verplichten onszelf om in 2030 de uitstoot van de broeikasgassen van onze productielocaties, kantoren en voertuigen met minimaal 63% verminderd te hebben en in 2050 met 100%.

Onze ecologische voetafdruk
Om onze ecologische voetafdruk substantieel te verminderen zijn onze inspanningen gericht op de volgende domeinen:

  • Energiebesparing en tegengaan van de klimaatopwarming
  • Minimaliseren van het gebruik van grondstoffen en maximaliseren van recycling

Circulaire economie
We dragen bij aan de circulaire economie door het recyclen en verzamelen van producten te promoten en wereldwijd grondstoffen te hergebruiken.

Sustainability Management Services
We bieden via ons Sustainability Optimisation Programme diverse oplossingen aan om onze klanten te helpen een milieuvriendelijke benadering toe te passen. Hiermee kun je direct en meetbaar je CO2 uitstoot verminderen, terwijl je je printeromgeving optimaliseert en kosten bespaart. Ons Sustainability Optimisation Programme bestaat uit een adviesproces van vijf stappen, met als doel CO2-neutraal werken.

Met onze oplossingen willen we alles waar we invloed op hebben verduurzamen. Maar zelfs het meest duurzame proces zorgt voor enige CO2-uitstoot door onvermijdelijk papier- en energieverbruik en onderhoud. Met behulp van onze rekenmethode, die door de SGS is geaccrediteerd, zetten we de resterende CO2-uitstoot om in cijfers. Op basis hiervan bieden we jou ‘carbon credits’ aan, zodat je volledig CO2-neutraal werkt met onze producten en oplossingen.

Sustainable Development Goals
De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) werden door de Verenigde Naties geformuleerd in 2015. De 17 wereldwijde doelstellingen houden verband met belangrijke maatschappelijke kwesties. Ze vormen een oproep voor alle landen en ondernemingen om de handen ineen te slaan en een aantal van ’s werelds hoogdringende maatschappelijke en milieuproblemen aan te pakken. De SDG’s zijn goedgekeurd door alle 193 lidstaten van de VN in het kader van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling.

Onze 7 thema’s:

  1. Creativiteit op het werk: we helpen klanten om creatiever en slimmer te werken met vernieuwende technologieën en diensten.
  2. Verbetering van de levenskwaliteit: we reiken oplossingen aan op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg door onze technologieën in te zetten.
  3. Koolstofvrije samenleving: we streven ernaar om de uitstoot van onze eigen activiteiten tot nul te herleiden via uitgebreide energiebesparingsmaatregelen en het gebruik van hernieuwbare energie te maximaleren.
  4. Circulaire economie: we dragen bij aan de verwezenlijking van een circulaire economie door het inzamelen en recyclen van gebruikte producten en door het gebruik van gerecyclede grondstoffen wereldwijd te bevorderen.
  5. Betrokkenheid van stakeholders: we werken samen met partners en creëren een win-win situatie, die bijdraagt aan onze organisatie, onze partners en de maatschappij.
  6. Innovatie: we bevorderen innovatie samen met universiteiten, onderzoeksinstituten en partners om maatschappelijke kwesties op te lossen door onderzoek en technologische ontwikkelingen.
  7. Diversiteit & Inclusiviteit: we zorgen voor diversiteit en inclusiviteit in de werkomgeving, waardoor medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Ricoh heeft in de afgelopen jaren meerdere prijzen en onderscheidingen gewonnen op het gebied van duurzaamheid. Klik hier voor een overzicht.

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over wat wij als Ricoh Document Center Zuid doen aan duurzaamheid? Neem dan even contact met ons op. We geven je graag uitleg hierover.

Neem contact op