046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index 2021

‘s Hertogenbosch, 17 november 2021 – Ricoh heeft voor het tweede jaar op rij de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) behaald. Deze index is één van de meest gerenommeerde ter wereld op het gebied van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).

Dow Jones

Duurzaam ondernemen
De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is de eerste mondiale duurzaamheidsindex, waarmee bedrijven aan de hand van hun ESG-prestaties worden beoordeeld op duurzaam ondernemen. De DJSI wordt door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is uiterst grondig: bedrijven moeten veel vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken.

Hoogste score
Dit jaar werden er circa 3500 bedrijven aan een beoordeling onderworpen. Slechts 322 behaalden de DJSI World Index. Ricoh behaalde de hoogste score van de 34 bedrijven in de sector Computers & Peripherals and Office Electronics in de S&P Global Corporate Sustainability Assessment. In 10 categorieën wist Ricoh de top score binnen de branche te behalen: Risk & Crisis Management, Supply Chain Management, Innovation Management, Environmental Reporting, Product Stewardship, Climate Strategy, Social Reporting, Talent Attraction & Retention, Corporate Citizenship and Social Contribution en Living Wage.

Ricoh heeft niet alleen een notering gekregen in de DJSI World Index, maar staat ook al vier jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen
Ricoh heeft 7 thema’s bepaald, die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN. De 17 Environmental, Social & Governance (ESG) thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group. Ricoh draagt bij aan de SDG’s met als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Ricoh zet zich continu in om de kwaliteit van leven te verbeteren en duurzaamheid te stimuleren.