046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Vekoma Rides

Veiligheid voorop bij Vekoma Rides in Vlodrop

Dat veiligheid een belangrijk aspect is bij een producent van amusement rides (zoals achtbanen), dat zal u niet verbazen. Maar veiligheid staat niet alleen bij het eindproduct bovenaan op de agenda bij Vekoma Rides. Meteen bij binnenkomst op het kantoor in Vlodrop tekent iedere bezoeker meteen een geheimhoudingsverklaring. Het zegt iets over het innovatieve karakter van deze wereldspeler in de leisure-branche. Veiligheid voorop. Oók als het om bedrijfsprocessen gaat!

Vekoma Rides

“Vekoma is een afkorting van ‘Veld Koning Machinefabriek’”, vertelt Bart van de Kleut, Manager ICT bij Vekoma. “Bijna 100 jaar geleden begon oprichter Hendrik op het Veld een bedrijf voor het produceren van ploegen en andere landbouwwerktuigen. In de jaren vijftig legde hij zich toe op het fabriceren van staalconstructies voor de Limburgse mijnindustrie en later de petrochemie. Om zich uiteindelijk in de jaren zeventig meer en meer te gaan toeleggen op het vervaardigen van achtbanen en andere zogenaamde thrillrides voor pretparken. Inmiddels is Vekoma één van de wereldleiders in het ontwikkelen, bouwen en plaatsen van amusement rides. Standaard is mogelijk, maar eigenlijk is bijna ieder project maatwerk. Het bedrijf onderscheidt zich in ‘smooth’ rijden en het zo groot en uniek mogelijk maken van de experience voor de bezoeker. In amusementsparken over de hele wereld kun je die unieke Vekoma-experience ervaren. Van Azië tot in Amerika.

Vekoma Rides pand

Inmiddels werken er 350 medewerkers bij Vekoma, verspreid over diverse vestigingen én verschillende continenten. “Je kunt je voorstellen dat efficiency en veiligheid bij ons hoog op de agenda staan. Onze business bestaat voor een aanzienlijk deel uit Intellectual property. Dan kan het niet zo zijn dat vertrouwelijke printjes rondzwerven. Vorig jaar was het voor ons tijd om een nieuw contract af te sluiten voor print- en scanapparatuur en van diverse aanbieders sprak ons het aanbod van John het meest aan. “Onze volg-oplossing zorgt ervoor dat documenten niet in verkeerde handen kunnen vallen”, aldus John van Lieshout, Commercieel Manager van Ricoh Document Center Zuid. “Je stuurt een printopdracht naar de Cloud en kan die op iedere gewenste machine uitdraaien. Alleen jij kan dat, op het moment dat het jóu schikt.”

John maakte een inventarisatie van het toenmalige machinepark bij Vekoma en kwam tot de conclusie dat Vekoma efficiënter kon werken met minder machines. “Onze vorige printers waren vrij basic qua mogelijkheden”, vervolgt Bart. “We werken nu met 18 nieuwe multifunctionals die uitstekend aansluiten bij de moderne werkplek waar we als organisatie naartoe willen. We werken meer cloudgericht en ook AVG-technisch zijn processen nu beter geregeld. John en zijn team heeft ons daar goed in geadviseerd. Ik ervaar onze samenwerking echt als een partnership. We hebben zelf als bedrijf geen hardcore sales mentaliteit en kijken op de eerste plek naar inhoud. John staat ook zo in de wedstrijd.”

Vekoma ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Omdat we uit ons huidige pand zijn gegroeid, hebben we een behoorlijk stuk grond aan de overzijde van de weg gekocht”, besluit Bart. “Deze zomer starten we daar met de bouw van een gloednieuwe fabriek. Op ICT-vlak gaan we de komende jaren ook investeren, onder andere in het digitaliseringsproces rondom documenten. Ook op dat front is Ricoh Document Center Zuid overigens een prima klankbord, zo hebben we reeds gemerkt. Samen kijken we met een frisse blik naar bestaande processen, waarbij Ricoh vanuit expertise buiten de gebaande paden durft te denken. En dat is niet gebruikelijk in de achtbanen-branche.”

Vekoma Rides printer

Kijk voor meer informatie over Vekoma Rides op www.vekoma.com.

Wil je meer weten over efficiënter werken en wat Ricoh Document Center Zuid voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Een van onze specialisten komt graag bij je langs!