046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

U-center

U-Center en Ricoh Document Center Zuid

Zorgen moet je dóen, niet hebben

Tussen de prachtig groene heuvels van het typisch Zuid-Limburgse plaatsje Epen ligt ggz-instelling U-center. In dit voormalige hotel worden mensen met klachten op het gebied van depressie, verslaving, trauma, angst, somatoforme stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek behandeld. Ricoh Document Center Zuid leverde er recentelijk onder andere een grote productieprinter die U-center gebruikt om haar materiaal voor cliënten te printen. Leverancier en eindgebruiker praten over hun samenwerking.

U-center foto

U-center doet in niets denken aan een reguliere zorginstelling. Er is een zwembad, een fitnesszaal en de cliëntenkamers zijn comfortabel ingericht. De chef-kok schotelt dagelijks een gezonde maaltijd voor met regionale, biologische producten. In het restaurant met ruim terras en wijd uitzicht over het heuvelland, staan grote schalen fruit klaar en in de sfeervol ingerichte lounge zitten enkele cliënten met elkaar te praten.

Kleinschalig

,,We hebben heel bewust de karakteristieken van het hotel behouden”, zegt Gert-Jan de Joode, Hoofd ICT van U-center. De Joode was tot 2008 Operations Manager van wat toen een NH-hotel was. ,,Het hotelpersoneel, inclusief ikzelf, is voor het belangrijkste deel gebleven.” De Joode houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het beheer van alle ICT binnen het bedrijf. ,,De transitie van een hotel naar een zorginstelling lijkt misschien bijzonder, maar we hadden veel personeel al in huis. Behalve natuurlijk het behandelend personeel, zoals psychiaters en psychologen. Onze filosofie was om er een zorginstelling van te maken met veel aandacht voor het individu en de persoonlijke zorgbehoeften van een cliënt.”

De behandeling bestaat uit een opname van zeven weken, waarbij cliënten intensieve hulp krijgen van een kundig team van onder andere psychologen, psychiaters en vaktherapeuten. Daarna krijgen cliënten nog zeven weken ambulante nazorg in Driebergen.

U-center biedt plek aan 59 cliënten tegelijk en jaarlijks worden er zo’n 350 cliënten behandeld voor de meest uiteenlopende psychische klachten. Depressies, angststoornissen en alcoholverslavingen zijn volgens De Joode de meest voorkomende problemen waarmee mensen aankloppen bij de kliniek. ,,Vaak zie je dat mensen een combinatie hebben van verschillende stoornissen”, zegt De Joode. U-center ziet tevens een toename aan buitenlandse clientèle.

Printer U-Center

Recent leasede U-center een nieuwe productieprinter bij Ricoh Document Center Zuid om grote hoeveelheden materiaal voor haar cliënten te kunnen produceren. ,,Dat doen we graag in eigen beheer”, zegt De Joode. Davide Pedrini, accountmanager van Ricoh Document Center Zuid, staat samen met De Joode naast de printer. Het indrukwekkende apparaat heeft een capaciteit van zo’n 100.000 prints per kwartaal. De printer opereert grotendeels zelfstandig. Als de cartridges leeg raken bijvoorbeeld, bestelt de machine automatisch nieuwe exemplaren bij. Die worden dan de volgende dag bezorgd bij U-center. Je hebt er weinig omkijken naar. Sorteren en nieten: alles gaat automatisch.

Storing

Ook bij haperingen of problemen is Ricoh Document Center Zuid er snel bij. ,,Als een storing zich voor 12.00 uur voordoet, lossen we hem diezelfde dag op”, zegt Pedrini vol overtuiging. ,,Negentig procent van de storingen kunnen we telefonisch oplossen. De overige problemen worden binnen vier uur op locatie verholpen.” Ricoh kan altijd snel handelen bij een storing doordat het bedrijf werkt met lokale monteurs. ,,Daardoor kunnen we garanderen dat onze machines een uptime hebben van 99 procent. Dat is veel.” De Joode knikt instemmend. ,,Die flexibiliteit is precies wat we nodig hebben en Ricoh Document Center Zuid kan ons dat bieden. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is helemaal in orde.” ,,Persoonlijke, snelle service vinden we van essentieel belang,” vult Davide aan.

Persoonlijk

,,Wat voor ons belangrijk is, is natuurlijk de kwaliteit, maar ook de flexibiliteit”, zegt De Joode. ,,Omdat we deze machine hebben, hoeven we ons materiaal niet naar een externe drukker te sturen.” Ook roemt De Joode de service van Ricoh Document Center Zuid. ,,We werken graag samen met lokale partijen. Je hebt heel persoonlijk contact. Als ik iets nodig heb of er is een probleem, dan bel ik met Davide en dan wordt het snel opgelost.” Op dit moment heeft U-center – dat ook een filiaal heeft in Driebergen – zeven machines van Ricoh Document Center Zuid. Dat aantal wil De Joode de komende jaren uitbreiden. ,,Als oude printers kapot gaan, worden die tegenwoordig standaard vervangen door printers van Ricoh.”