046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Trajekt

Een printoplossing op maat voor Trajekt

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht-Heuvelland. Inwoners kunnen bij Trajekt onder andere terecht voor (financiële) hulp en advies. Ook worden er taallessen aangeboden en worden evenementen en ontmoetingen in wijksteunpunten georganiseerd. Bij Trajekt zijn zo’n 140 medewerkers en circa 700 vrijwilligers actief.  “Met zoveel vaste en flexibele medewerkers, 4 hoofdlocaties en ongeveer 15 kleine locaties is het belangrijk om een passende ICT-omgeving te bouwen. Daar hoort ook een efficiënt en betrouwbaar printerpark bij”, aldus Tom van de Berg, ICT-coördinator bij Trajekt.

Trajekt klantcase 1

De afgelopen tijd hebben Tom en zijn collega Joey Braken voornamelijk gefocust op security-optimalisatie en efficiency-stappen. “Denk aan de beveiliging van werkplekken, mobile device management en het opzetten van User Awareness Trainingen, waarin bijvoorbeeld het herkennen en voorkomen van fishing-aanvallen door onze medewerkers worden behandeld. De statistieken laten zien dat dergelijke trainingen belangrijk zijn en écht effect hebben”, aldus Joey.

In het kader van efficiency is qua printerpark de afgelopen periode ook behoorlijk wat veranderd. Mauro Schrijen, Accountmanager van Ricoh Document Center Zuid; “Zowel ik als mijn collega Robert hadden al contacten binnen Trajekt. Toen het tijd was voor Trajekt om een nieuw printcontract af te sluiten, werden een aantal potentiële leveranciers, waaronder ook wij, uitgenodigd. Ons voorstel en onze aanpak kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.”

Ricoh Document Center Zuid onderscheidde zich volgens Tom op het gebied van advies, flexibiliteit en kwaliteit. Mauro: “Het omvangrijke printerpark waarover de organisatie beschikte, kon efficiënter worden ingericht. Zo stonden er vrij grote machines op plekken waar dat niet direct nodig was. 40 pagina’s per minuut kunnen printen heeft alleen zin wanneer je die capaciteit ook geregeld nodig hebt. Daarnaast werden grote repro-opdrachten overal geprint. Efficiënter en kostentechnisch interessanter is het om in de basis met minder zware machines (twaalf A3-printers en twee A4-printers) te werken en voor het repro-werk centraal één gespecialiseerde machine te plaatsen. Daar worden nu alle brochures, flyers, kleurplaten en lesboeken voor de gehele organisatie geprint.”

“We zijn zeer tevreden over de samenwerking”, besluit Tom. “We hebben nu goed inzicht in ons printgedrag en Ricoh verzorgt geregeld een rapportage die we 2-3 keer per jaar samen doornemen om te kijken of alles goed loopt en of er nog optimalisatiemogelijkheden zijn. Ricoh garandeert een machine-beschikbaarheid van 99,2% en dat ervaren we ook zo. En als we al een keer een vraag hebben, dan wordt die heel snel opgepakt. Die flexibiliteit vinden we zelf als organisatie ook heel belangrijk en dan is het van belang dat je leveranciers hetzelfde in de wedstrijd staan.”

Trajekt klantcase 2

Kijk voor meer informatie over Trajekt op www.trajekt.nl.

Wil je meer weten over efficiënter werken en wat Ricoh Document Center Zuid voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Een van onze specialisten komt graag bij je langs!