046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Roooms

Menselijke fun-factor in een digitale wereld

Hoe Ricoh Document Center Zuid en Roooms elkaar vonden

De wereld is de afgelopen jaren niet alleen ‘digitaler’ geworden, maar ook menselijker, zegt Jill van den Wildenberg, accountmanager bij Ricoh Document Center Zuid in Elsloo. Dit bedrijf, van oudsher een sterke speler op het gebied van printers, scanners en kopieermachines, legt zich de laatste jaren ook steeds meer toe op het managen van informatiestromen. Voor Roooms, een full-serviceconcept voor ondernemers, ontwikkelde Ricoh een op maat gesneden digitaal informatiesysteem waarmee de bedrijfsfilosofie van Rooms wordt uitgedragen.

Roooms klantreferentie

De Limburgse entrepreneur Geerd Simonis hoort ze de laatste tijd steeds vaker: optimistische verhalen van exploitanten van kantoorkolossen die zich in de handen wrijven naar aanleiding van het feit dat de ‘crisis’ van de afgelopen jaren zijn einde nadert. ,,Ze zijn ervan overtuigd dat ook de huurmarkt weer aantrekt en dat ze binnenkort weer huurcontracten voor vijf jaar of langer kunnen afsluiten. Maar dat gaat dus echt niet gebeuren. Crisis of geen crisis: de tijd heeft niet stilgestaan. Ondernemers van nu willen ‘juridische flexibiliteit’ en als het nodig is snel van locatie kunnen wisselen of naar believen inkrimpen of juist uitbreiden. Het anders denken over ondernemen is de afgelopen tijd flink doorontwikkeld.”

Zelf heeft Simonis – ondernemer en drijvende kracht achter onder meer C-Mill in Heerlen, het succesvolle bedrijventerrein waar alles draait om het ‘nieuwe ondernemen’ – ook niet stilgestaan. Vrijdag 20 mei opent hij samen met 3 collega-ondernemers in het Sphinxkwartier, het nieuwe bruisende stadsdeel in Maastricht waar ooit de vaderlandse keramiekindustrie bloeide, een nieuwe vestiging van Roooms. De derde alweer, na Roermond en Maastricht-Aachen Airport. Naar andere locaties wordt uitgekeken: het Roooms-concept – het bedrijf ‘host’ ondernemers die niets zien in een eigen kantoor – is zo succesvol dat het in feite klaar is om ook in andere plaatsen te worden uitgerold.

Beeldscherm

Terwijl Simonis het idee achter Roooms – ‘een full-service concept voor ondernemers voorzien van alle mogelijke gemakken, maar eigenlijk nog veel meer dan dat’ – uiteenzet, is over zijn schouder op een groot geluidloos beeldscherm – in een paar oogwenken en dus erg efficiënt– te zien waar het bij Roooms om draait: flexibiliteit op basis van abonnementen in een omgeving die inspireert en waar je het pure plezier van het ondernemen kunt ervaren.

Simonis: ,,We spelen in op ontwikkelingen die op dit moment overal in de wereld plaatsvinden. Daarbij wordt de fun-factor niet uit het oog verloren, werken mag ook leuk zijn. Wij zijn niet het eerste bedrijf en zeker niet het enige dat op deze markt opereert, maar toch proberen we het anders te doen, door de bedrijven die wij in huis hebben op alle mogelijke manieren in de watten te leggen.”

Virtuele rondleiding Roooms

In korte tijd krijgen we via het scherm aan de muur een virtuele rondleiding door het gebouw waar we ons bevinden: we zien flexibele werkplekken, moderne vergaderruimtes, lounges, blije mensen, open ruimtes waar je als ondernemer een huiskamergevoel krijgt, een tafeltennistafel en nog veel meer.

Jill van den Wildenberg van Ricoh Document Center Zuid in Elsloo, de leverancier van de beeldschermen en de bijbehorende software (ze stellen Roooms in staat om doorlopend gepersonaliseerde informatie te vertonen), ziet in de effectieve schermen het bewijs dat het door haar bedrijf ontwikkelde systeem zijn werk ook echt goed doet. ,,Het bewijst maar weer eens dat beelden meer zeggen dan duizend woorden”, zegt ze.

De schermen, waarvan er in het bedrijf diverse hangen, zijn in dit geval bedoeld om via narrowcasting de bedrijfsfilosofie van Roooms uit te dragen. Tevens kunnen ze worden ingezet als drager van specifieke informatie, die op een specifiek moment voor een specifieke doelgroep beschikbaar dient te zijn. Dankzij de tools die op maat zijn aangereikt door Ricoh Document Center Zuid, kan Roooms alle informatie invoeren die het bedrijf wil communiceren. Dat kan algemene informatie zijn, maar ook informatie die bedoeld is voor één bedrijf of zelfs voor één persoon die welkom wordt geheten.

Welkom

,,De wereld is digitaler geworden, maar tegelijkertijd ook menselijker”, constateert Van den Wildenberg. ,,Wat is er mooier dan als gast binnenkomen in een bedrijf en onder je eigen naam van harte welkom te worden geheten. Je voelt dat men op een bepaalde manier de moeite heeft genomen om aandacht aan je te schenken.”

Juist dat laatste verklaart waarom Roooms ook in dit geval de samenwerking met Ricoh Document Center Zuid is aangegaan. ,,We kennen ze al langer. Weten als bedrijf precies wat we aan ze hebben. Waar hem dat precies in zit is lastig uit te leggen. Je voelt elkaar aan. We hebben beide dezelfde intentie: we willen het de klant zo makkelijk mogelijk maken.”

Vliegticket

Ondernemers van nu willen ‘gehost’, verzorgd worden, is ook de conclusie van Community Manager Tamara Rolen, die als ‘hotelier’ de dagelijkse leiding over Roooms Maastricht heeft. Onder het motto Your home of business! zorgt ze ervoor dat alles netjes wordt onderhouden en dat de mensen zich op hun gemak voelen. Als ze iets nodig hebben – maakt eigenlijk niet uit wat – dan hoeven ze maar bij haar aan te kloppen. Ze verzorgt een dagelijkse lunch, adviseert bij de keuze van een restaurant en boekt indien nodig zelfs een vliegticket. ,,Het de bedoeling dat ik als community manager een sfeer creëer waarin mensen zich thuis voelen. Als dat betekent dat ik een keer een ticket voor iemand moet boeken omdat zo iemand het op een bepaald moment heel druk heeft, dan doe ik dat. We proberen in te spelen op een vraag uit de markt. Ondernemers vragen niet om gebouwen, maar om gebruiksgemak, service en persoonlijke aandacht.”

Meer informatie over Roooms vindt u op: https://roooms.nl

Wil je meer weten over de narrowcasting en andere AV oplossingen die Ricoh Document Center Zuid te bieden heeft? Neem dan gerust contact met ons op.