046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert voelt zich al 10 jaar ‘thuis’ bij Ricoh Document Center Zuid

Wat in 1960 begon als een camping, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een recreatie- en bungalowpark van maar liefst 100 hectare groot; De Leistert te Roggel. Angelique Joosten is sinds augustus 2022 directeur/bestuurder van de Leistert, maar werkte er al 11 jaar als Manager Marketing en Sales. “Ik ben intrinsiek gemotiveerd om dingen beter te maken. De afgelopen jaren stonden in het teken van groei en kwaliteitsverbetering van ons campingproduct, de komende tijd ligt de focus op investeren in de centrale voorzieningen om meer m² voorzieningen te realiseren en te verduurzamen.” Ook investeren in facilitaire oplossingen hoort daarbij. Op het park zelf, maar bijvoorbeeld ook op ICT- en printvlak. Ricoh Document Center Zuid is één van de partners die daarbij helpt. Al 10 jaar lang.

Klantcase Recreatiepark de Leistert - Angelique en John aan de koffie

De Leistert was de eerste camping in Nederland met een eigen subtropisch zwembad en een groot overdekt horeca-plaza. In 2010 had het bedrijf 13 vaste medewerkers, maar met name de laatste 10 jaar is het park enorm gegroeid. Inmiddels bestaat het team van de Leistert uit ca. 100 vaste medewerkers en een flexibele schil van nog eens ongeveer 200 mensen. De camping is al die jaren flink doorontwikkeld en in 2011 werd de eerste bungalow gebouwd. Vandaag de dag herbergt Buitenhof de Leistert, gelegen direct naast de camping, in totaal maar liefst 313 bungalows.

Klantcase - Recreatiepark de Leistert - park overzicht

Met deze uitbreiding kan de Leistert tot 6500 gasten tegelijkertijd verwelkomen. “Je kunt je voorstellen dat zo’n uitbreiding een andere organisatie vergt. We hebben in het afgelopen jaar het Management Team versterkt van 3 naar 10 mensen en er is een Parkmanager bijgekomen. Werken bij de Leistert is fantastisch. Het is een prachtige omgeving en werken tussen mensen die vakantie hebben is heerlijk. Dat neemt niet weg dat het ook heel hard werken kan zijn. Een medewerker bediening in het hoogseizoen bijvoorbeeld loopt soms 25 kilometer op een dag! In het seizoen hebben we 200 extra mensen nodig en het lukt ons gelukkig goed om die te vinden. Hard werken moet natuurlijk ook gewaardeerd worden, dat vinden we bij de Leistert heel belangrijk.”

John van Lieshout, Commercieel Manager van Ricoh Document Center Zuid, komt al 10 jaar bij de Leistert over de vloer. “Bij de vorige werkgever van Angelique stond een RICOH-multifunctional en daar was ze erg tevreden over. De printbehoefte in de recreatiebranche is groot. Denk alleen al aan het informatiepakket dat gasten thuis ontvangen voor check-in. Ook was er (voordat de Leistert app er was) de wens om zelf boekjes te printen en op een professionele manier later informatie bij te kunnen printen. Het toenmalige printpark was daar niet op ingericht en op basis van de goede ervaringen bij de vorige werkgever belde Angelique ons. Met de enorme groei van het park en de wens een efficiencyslag door te voeren, zijn ook de printfaciliteiten gegroeid. De 2 printers van toen hebben plaatsgemaakt voor 10 RICOH’s en onlangs is de samenwerkingsovereenkomst weer voor 5 jaar verlengd.”

Klantcase - Recreatiepark de Leisters - Angelique en John staand

“Vaak zie je dat er binnen een bedrijf, zo ook vroeger bij ons, meerdere merken printers staan”, besluit Angelique. “Dat brengt veel onnodige inktkosten en onderhoudskosten met zich mee en dat is zonde. Daar hebben we nu mooi één lijn in. Wat ik in het bijzonder waardeer in de samenwerking met John en Ricoh Document Center Zuid, is dat er altijd goed wordt meegedacht, gevraagd en ongevraagd. Niet omzet-gedreven, maar echt met het doel om samen tot de beste oplossing te komen. Je weet wat je aan elkaar hebt en dat werkt heel fijn.”

Kijk voor meer informatie over Recreatiepark de Leistert op www.leistert.nl.

Wil je meer weten over efficiënter werken en wat Ricoh Document Center Zuid voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Een van onze specialisten komt graag bij je langs!