Break Out Evenementen

Break Out Evenementen (Swalmen) blijft investeren en innoveren
Met Ricoh Document Center Zuid als partner op print- en audioviseel vlak

Bent u lid van een personeelsvereniging of neemt u wel eens deel aan teambuilding-activiteiten, dan klinkt Break Out Evenementen te Swalmen u waarschijnlijk bekend in de oren. Deze evenementenlocatie, met tal van activiteiten en spelprogramma’s voor bedrijfs-, vrienden- en familieuitjes, is een begrip in de regio. Inmiddels beschikt het complex ook over eigen overnachtingsmogelijkheden. “In coronatijd hebben wij vooral geïnvesteerd”, aldus Arno Schrauwen, directeur/eigenaar. “In ons activiteitenaanbod, maar ook in de randvoorwaarden die een bezoek aan ons complex compleet maken. Daar heeft onder andere Ricoh Document Center Zuid ons bij geholpen.”

 

Break Out Evenementen is gevestigd aan de Oudebaan te Swalmen. “Mijn schoonvader had hier een fruittelersbedrijf. 25 jaar geleden heb ik een deel van de grond van hem overgenomen. Ik heb er toen een buitensportterrein ontwikkeld, geboren vanuit een persoonlijke passie voor sport”, aldus Arno. Met meer dan 150 triatlons op zijn naam mag je inderdaad gerust van een passie spreken. Het zegt ook iets over de gedrevenheid van Arno. Op de website is te lezen dat er vandaag de dag voor ieder wat wils is bij Break Out Evenementen en daarmee is niets teveel gezegd. Diverse escaperooms, een adventure tower, een klimpark, een midgetgolfbaan, pijl- en boogschieten, kanovaren, gps-speurtochten en unieke moordspellen; je kunt het zo gek niet bedenken. “Ik ben van huis uit trainer en vind het geweldig om te verbinden. Onze gasten willen elkaar ontmoeten, samen nadenken over strategie, verduurzaming, of wat dan ook. Vanuit mijn carrière als trainer weet ik dat de omgeving waarin je dat doet in belangrijke mate bijdraagt aan de uitkomst van zo’n sessie. Daarom hebben we bij Break Out Evenementen met behulp van thematisering diverse omgevingen gecreëerd, zodat er altijd wel een plek is waar mensen zich op hun gemak voelen. Of dat nou buiten op een vlot in het water, of binnen in onze sfeervolle Oostenrijkse Stube is.”

Oostenrijkse stube Break Out Evenementen

Printen zonder gedoe

Om de diverse gezelschappen zo goed mogelijk te faciliteren, heeft Break Out Evenementen de afgelopen jaren fors geïnvesteerd. In nieuwe activiteiten, zoals een camping met overnachtingsmogelijkheden en de verhuur van een vloot e-shoppers, maar ook in het optimaliseren van de diverse ruimtes en faciliteiten. “We willen dat het onze gasten aan niets ontbreekt en dan moeten ook de randvoorwaarden kloppen. In onze zoektocht naar een leverancier in print- en audiovisuele middelen kwam ik in contact met Robert Didderen. We scannen en printen hier veel. Denk aan registratieformulieren en midgetgolfformulieren, maar ook aan menukaarten voor onze horecaruimtes, promotieflyers en trainingsmateriaal. Robert dacht met ons mee en adviseerde een RICOH IMC 2000. Hij maakte een offerte en bleek bijzonder standvastig in de offerteprijs. Dat vond ik erg sterk. Dan heb je als klant ook het gevoel dat je de juiste prijs betaalt. De multifunctional is inmiddels al een tijdje in gebruik en we zijn erg tevreden. De levering verliep vlot en de machine functioneert eigenlijk altijd. We hebben zelden een storing. Ook de service is prima geregeld. Wanneer bijvoorbeeld de toner onder de 20% komt, krijgt Ricoh Document Center Zuid een seintje en worden er automatisch patronen voor ons besteld. Op die manier worden ze altijd op het juiste moment geleverd en zitten we nooit zonder.”

Interactief whiteboard Break Out Evenementen

 

Vergaderen en presenteren

Ricoh Document Center Zuid mocht vervolgens ook op audiovisueel vlak meedenken. “Bedrijven die gebruik maken van de faciliteiten van Break Out Evenementen combineren vaak activiteiten met een plenaire sessie, inclusief een presentatie, video of ander digitaal cursusmateriaal. Ook komt het voor dat mensen vanaf een andere locatie digitaal willen aansluiten. Met de geleverde oplossing zijn al die zaken mogelijk”, aldus Robert. “Ook kan de klant op het scherm aantekeningen maken, die vervolgens met één druk op de knop met alle deelnemers gedeeld kunnen worden. Dat maakt de flip-over van vroeger feitelijk overbodig”. Arno: “Ik twijfelde eerst of zo’n oplossing in de praktijk ook echt functioneert. Maar het werkt fantastisch. Onze gasten zijn echt verrast door de mogelijkheden en maken er dankbaar gebruik van. Binnenkort mogen we bijvoorbeeld een feestje verzorgen, waarbij iemand vanuit Oostenrijk de menigte wil toespreken. Dat gaat perfect met deze oplossing.”

Met de tijd mee

De afgelopen coronaperiode was voor ons extra bijzonder. “Het eerste coronajaar (2020) was Break Out Evenementen veel dicht, het tweede coronajaar bleek het beste jaar tot nu toe! Dat kwam met name omdat we toen kritisch naar ons aanbod zijn gaan kijken en hebben geïnvesteerd in nieuwe producten. Onze e-shoppers bijvoorbeeld die we toen gekocht hebben, zijn 99% van die tijd verhuurd geweest. Ook onze speciaal voor deze tijd ontwikkelde GPS-wandelingen en moordspelen bleken een hit. Je moet flexibel zijn en ik denk dat dat onze kracht is. Tijdens de coronaperiode hebben we ook onze deuren geopend voor particulieren en toevallige passanten. Ons doel? Mensen vermaken voor een aantrekkelijke prijs. En het verder niet te ingewikkeld maken. Op dat punt staan we hetzelfde in de wedstrijd als Ricoh Document Center Zuid. Laten we het waar dat kan vooral ‘simpel’ (pay-off van Ricoh Document Center Zuid) houden, niet?!”