046 - 763 04 04
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Asbury Carbons

Asbury Carbons in Maastricht groeit als kool

Kolen en grafiet-speler kiest Ricoh Document Center Zuid als printpartner

125 jaar geleden besloot Harry M. Riddle, toen woonachtig in het kleine plaatsje Asbury (New Jersey, Amerika) een graanmolen aan te schaffen. Hij wilde grafiet kunnen malen om daarmee te voorzien in de steeds toenemende vraag vanuit de Amerikaanse industrie. Dhr. Riddle kon toen niet vermoeden dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot een wereldspeler op de kolen- en grafietmarkt met meer dan 300 medewerkers en met 10 vestigingen op diverse continenten. Het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in Asbury en is gevestigd nabij het voormalige woonhuis van de familie Riddle. Grotendeels uit nostalgische overwegingen en dat zegt iets over de filosofie en denkwijze van dit rasechte familiebedrijf. Voor iedere vestiging geldt sinds jaar en dag de overtuiging; zoek je leveranciers dicht bij huis. In de zoektocht naar een nieuwe printpartner viel de keuze op Ricoh Document Center Zuid.

Asbury Carbons 1

“De toepassingsmogelijkheden van kolen zijn bij de meeste mensen wel bekend”, vertelt Lex Verbrugge, Finance Manager van Asbury Carbons. “Maar wist u dat u ook dagelijks profiteert van de producteigenschappen van grafiet? Grafiet zorgt onder andere voor de brandvertragende werking in de isolatie van uw huis. Het neemt snel warmte op, waardoor het bijvoorbeeld ideaal is voor de remmen van uw auto. Ook kent het een blijvende smerende werking onder hoge temperaturen, onder ander toegepast in diverse olieën en bij het vormen van metaal.” De mogelijkheden zijn zo divers en de vraag dermate groot, dat Asbury in Europa volledig focust op grafiet. De mijnen waar de kolen en grafiet gewonnen worden bevinden zich in China, Mexico, Madagaskar, Rusland en Brazilië. In grote big bags worden de gewonnen brokstukken vervoerd naar de diverse fabrieken, zo ook naar de fabriek in de Beatrixhaven. Hier wordt het grafiet verwerkt en geschikt gemaakt voor de gewenste toepassing van de klant.

De vestiging van Asbury in Maastricht bestaat uit 2 kantoorgebouwen en een aantal productie- en opslaghallen. “Er werken 65 medewerkers op deze locatie en tot voor kort vond je er een wildgroei aan kantoorprinters. Diverse merken, verschillende drivers en iedere machine zijn eigen handleiding. In praktisch opzicht niet handig, maar kostentechnisch al zeker niet. Voor ieder merk en type printer moesten er specifieke cartridges worden ingekocht en op voorraad gehouden. Om nog maar te zwijgen over het service-aspect. Doordat onze faciliteit uit verschillende gebouwen en verdiepingen bestaat, was het extra lastig overzicht te houden. Dat hebben we opgelost met 3 gloednieuwe multifunctionals van Ricoh Document Center Zuid.”

Asbury Carbon 2

 

“Voor Asbury bleek de RICOH IM C3000 de juiste keuze”, vervolgt Robert Didderen, Accountmanager van Ricoh Document Center Zuid. “We hebben in totaal drie multifunctionals geplaatst zodat iedereen, ongeacht het gebouw of de afdeling waar men werkt, snel kan printen en scannen. Verder voldoet deze machine aan alle wensen en eisen. Geschikt voor A3 en A4, een mooi en duidelijk gebruikersscherm, betrouwbaar en uitstekend qua snelheid, ook bij één enkele afdruk. Gezien de verwachte groei van Asbury Carbons is dit printerpark tevens makkelijk uit te breiden. Kiest men daarbij voor een kleinere machine dan de IM C3000, dan zal deze tóch hetzelfde touchscreen gebruikersscherm hebben. Optimaal bedieningsgemak dus.”

“Wat ik een belangrijke graadmeter vind”, vervolgt Lex, “dat zijn de reacties die ik krijg vanuit de diverse teams. Sinds we met de oplossing van Ricoh Document Center Zuid werken, heb ik eigenlijk geen klachten meer gehad. Dat betekent dat alles functioneert en de machines doen wat ze moeten doen. Is er toch iets, dan kan dat tot nu toe meestal zelf eenvoudig worden opgelost. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is er altijd een service-engineer van Ricoh Document Center Zuid in de buurt. De verwachte groei voor ons bedrijf in Europa is maar liefst 40% binnen 3 jaar tijd. De IT-omgeving moet daarop ingericht zijn, maar je moet ook snel en flexibel kunnen opschalen indien nodig. Zo’n groeispurt vraagt iets van een organisatie. Op het gebied van Document Management bijvoorbeeld liggen er voor ons nog kansen.” “Laat dat ook één van onze specialiteiten van ons zijn”, besluit Robert met een knipoog.