Een compleet andere manier

van zaken doen!

Van een multifunctionele printer (MFP) wilt u natuurlijk vooral dat ‘ie doet waarvoor u ‘m aanschaft: printen, scannen, kopiëren (en eventueel faxen). En het liefst zo eenvoudig mogelijk. Tegelijk vraagt de moderne tijd om een andere manier van werken. Beter en efficiënter. Met een optimale medewerkerstevredenheid. Ook de multifunctionele printer kan daar aan bijdragen. Gelukkig staat de markt wat betreft (eenvoudig) printen niet stil.

De MP C**04-serie, bestaande uit 9 modellen, is het paradepaardje van onze A3 kleuren Smart MFP-serie. Elk model produceert hoogwaardige uitvoer en biedt meer productiviteit op de werkvloer. Dus welk model u ook kiest, ze zijn allemaal ideaal voor uw veelzijdige, productieve omgeving. Deze apparaten beschikken over een Smart Operation Panel en zijn ontworpen om de productiviteit te vergroten door middel van hun uitgebreide functionaliteiten, waaronder verschillende nabewerkingsopties, de mogelijkheid om banners af te drukken en een nieuwe Intel-processor.

De praktijk! Enkele voordelen van het Smart Operation Panel voor u op een rij:

1. Touchscreen 
U bedient deze MFP met een groot touchscreen inclusief overzichtelijke interface en handige pictogrammen. Hiermee zijn het kleine display en de harde knoppen (hardkey buttons) verleden tijd. Ook de werking van het touchscreen op het apparaat is veranderd. De MFP kan – net als een tablet of smartphone – bediend worden door te pinchen en swipen. Hiermee wordt de bediening net zo intuïtief als de bediening van smartphones of tablets.

2. Appstore
Net als smartphones en tablets, beschikken deze MFP's over een appstore. Hier vindt u allerlei handige apps en widgets die de printer verrijken, zoals een widget die het tonerniveau weergeeft of een app voor ‘language selection’. In organisaties met veel internationale collega’s kan elke medewerker dan de taal op het display eenvoudig aanpassen. Een stuk gebruiksvriendelijker dan wanneer u de printer maar in één taal aanbiedt.

3. App om eenvoudig ID-kaarten te kopiëren/scannen. Een ander voorbeeld van een app die de gebruiksvriendelijkheid vergroot is ‘ID-card copy’. U kent het vast: wanneer u uw identiteitskaart wilt kopiëren of scannen moet u eerst de voorkant kopiëren en daarna de achterkant, met als resultaat 2 verschillende vellen papier (1 voor de voorkant en 1 voor de achterkant). Nu is er een app die automatisch zowel de voor- als achterkant van een ID-kaart (of ander document) kopieert of scant, en het resultaat op 1 vel zet. En dat alles gaat volledig geanimeerd, zodat iedereen (ook zonder kennis van de machine) het kan!

4. App om te printen vanaf smartphone
Medewerkers kunnen deze MFP bedienen vanaf hun smartphone of tablet. Als medewerkers van hun eigen device willen printen, lopen ze in de praktijk nogal eens tegen praktische problemen aan. Ze moeten het bestand bijvoorbeeld eerst op een computer openen om vanaf daar te kunnen printen. Of de smartphone moet in verbinding worden gebracht met het (bedrijfs)netwerk waar ook de printer mee in connectie staat. Een hoop gedoe en vanwege security-redenen niet altijd mogelijk. Met de Smart Device Connector app voor mobiel printen kan dit wel.

5. App met helpdesk op afstand
Wilt u lang plezierig blijven printen, dan is onderhoud van het grootste belang. Gelukkig zijn er ook op dit vlak ontwikkelingen. Het is mogelijk om de MFP op afstand door onze helpdesk te laten overnemen. Zie het als een programma zoals Teamviewer, waarmee het scherm van iemand anders op afstand bediend kan worden om zo problemen snel op te lossen. Deze ‘Remote Assistance App’ doet precies hetzelfde. Helpdesks kunnen op afstand meekijken, configureren en problemen oplossen. Dit scheelt weer wachten op een engineer, zodat u meteen weer van de printer gebruik kunt maken. Uiteraard nadat u toestemming hebt gegeven. Het is dus niet mogelijk om het display over te nemen zonder dat u op de hoogte bent.

6. Persoonlijk display
Het display van deze MFP is volledig af te stemmen op de wensen van de organisatie of gebruiker. Wilt u alleen kunnen scannen en printen? Dan is het mogelijk om de overige functionaliteiten (zoals kopiëren) volledig te verbergen, zodat het gebruik nog verder vereenvoudigd wordt en collega’s sneller kunnen werken. 

 

Download hier de volledige brochure voor aanvullende informatie:

MP C**04-serie (Nederlands)

MP C**04-serie (Engels)

 

Wenst u meer informatie, een persoonlijk advies of bent u op zoek naar de lease- of koopprijs van de Ricoh MP C**04-serie? Bel ons op T  +31 (0) 46 763 0404 of vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte! 

 

 

 

Ricoh is door Dutch IT Channel genomineerd voor de Printing Innovator of the year met deze nieuwe lijn slimme A3 multifunctionele kleurenprinters met Workstyle Innovation Technology. Lees hier de toelichting op deze nominatie.